En aquesta nova societat de la informació, com a mestres i famílies, tenim l’obligació de vetllar pels nostres alumnes i fills, no només en relació amb la salut, l’educació i les relacions socials, sinó que també per la seva seguretat virtual.
Avui dia cada vegada utilitzem més els dispositius electrònics, siguin ordinadors, tauletes o mòbils, tant a casa com a l’escola. Per això és important i necessari que coneguin les mesures de seguretat que cal prendre a l’hora d’utilitzar-los.
Per aquest motiu, aquest mes de febrer els Mossos d’Esquadra de Sant Vicenç dels Horts van venir a l’escola a fer la xerrada, “Internet segura per a joves”, a les classes de 5è de Primària. L’objectiu principal era conscienciar als alumnes sobre la importància de fer un bon ús de les xarxes i tots aquells perills amb els quals es poden trobar.
Com molt bé van expressar les autoritats, no es tracta de prohibir l’ús d’aquestes eines, sinó d’aprendre a utilitzar-les adequadament, en les edats adients i coneixent quins són els seus drets i obligacions, donat que tot allò que fem o diem pot repercutir en els altres.
Al llarg de la xerrada es van tractar diversos temes: des de la seguretat virtual, pel que fa a la visita de pàgines webs segures i no segures, com crear contrasenyes i descarregar documents fiables; fins als perills relacionats amb la pèrdua de la propietat intel·lectual de les imatges que pengem a les xarxes socials, el cyberbullying o la pederàstia.
Navegar per internet té molts avantatges, però també té els seus riscos, i per això cal que, tant alumnes, famílies com docents, ens siguem coneixedors, per tal de prevenir víctimes de delictes o assetjaments, detectar perills potencials i no cometre nosaltres mateixos delictes per desconeixement.
En conseqüència, les famílies d’aquest curs també van tenir l’oportunitat de gaudir d’una petita xerrada molt semblant a la dels seus fills.
Si no deixes que el teu fill o filla vagi sol pel carrer sense cap mesura de seguretat, no deixis que navegui amb els seus dispositius per tot el món sense cap mena de control o pauta.
Síguenos en redes
Entitats
col·laboradores
La nostra tasca educativa es centra en acompanyar a tots els nostres alumnes, partint de la individualitat de cada un d'ells, perquè siguin capaços de realitzar el seu projecte de vida. Estar amb ells des dels tres anys fins als setze anys.