map-marker

Pl. Sant Domènec, 1 - 08759 Vallirana

telephone

93 683 28 46

envelope

secretaria@dominiquesvallirana.com

pointer-up

EDUCAMOS

Els Mossos d’Esquadra parlen d’Internet segura a 5è de Primària

En aquesta nova societat de la informació, com a mestres i famílies, tenim l’obligació de vetllar pels nostres alumnes i fills, no només en relació amb la salut, l’educació i les relacions socials, sinó que també per la seva seguretat virtual.

Avui dia cada vegada utilitzem més els dispositius electrònics, siguin ordinadors, tauletes o mòbils, tant a casa com a l’escola. Per això és important i necessari que coneguin les mesures de seguretat que cal prendre a l’hora d’utilitzar-los.

Per aquest motiu, aquest mes de febrer els Mossos d’Esquadra de Sant Vicenç dels Horts van venir a l’escola a fer la xerrada, “Internet segura per a joves”, a les classes de 5è de Primària. L’objectiu principal era conscienciar als alumnes sobre la importància de fer un bon ús de les xarxes i tots aquells perills amb els quals es poden trobar.

Com molt bé van expressar les autoritats, no es tracta de prohibir l’ús d’aquestes eines, sinó d’aprendre a utilitzar-les adequadament, en les edats adients i coneixent quins són els seus drets i obligacions, donat que tot allò que fem o diem pot repercutir en els altres.

Al llarg de la xerrada es van tractar diversos temes: des de la seguretat virtual, pel que fa a la visita de pàgines webs segures i no segures, com crear contrasenyes i descarregar documents fiables; fins als perills relacionats amb la pèrdua de la propietat intel·lectual de les imatges que pengem a les xarxes socials, el cyberbullying  o la pederàstia.

Navegar per internet té molts avantatges, però també té els seus riscos, i per això cal que, tant alumnes, famílies com docents, ens siguem coneixedors, per tal de prevenir víctimes de delictes o assetjaments, detectar perills potencials i no cometre nosaltres mateixos delictes per desconeixement.

En conseqüència, les famílies d’aquest curs també van tenir l’oportunitat de gaudir d’una petita xerrada molt semblant a la dels seus fills.

Si no deixes que el teu fill o filla vagi sol pel carrer sense cap mesura de seguretat, no deixis que navegui amb els seus dispositius per tot el món sense cap mena de control o pauta.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website