map-marker

Pl. Sant Domènec, 1 - 08759 Vallirana

telephone

93 683 28 46

envelope

secretaria@dominiquesvallirana.com

pointer-up

EDUCAMOS

Treballs de Síntesi a l’ESO

Durant la primera setmana del mes de maig, van engegar els treballs de síntesi a l’escola. Tots van treballar els objectius de sostenibilitat de l’agenda 2030 des de diferents perspectives per concienciar als nostres alumnes, treballant per una societat i un planeta més sostenible.

La presentació de tots ells es va fer projectant aquest vídeo:

1r d’ESO:

El Crèdit de Síntesi de 1r d’ESO ha girat a l’entorn de les Olimpíades.

Primerament, vam aprofundir en com eren els Jocs Olímpics a l’Antiga Grècia i a l’Època contemporània i en vam fer una comparació per observar les similituds i les diferències. Així mateix, vam conèixer els diferents tipus de proves olímpiques i paralímpiques que formen part dels Jocs Olímpics actuals.

Vam rebre la visita de dos atletes d’elit: en Daniel Roig, que és gimnasta i en Pol Gil, que és nedador. Tots dos ens van explicar la seva experiència, tant professional com personal, dins el món de l’esport. Alguns dels temes que vam tractar van ser l’homofòbia i el racisme en el context de l’esport professional.

Durant tota la setmana vam tenir present i van formar part de les nostres activitats els Objectius de Desenvolupament Sostenible número 3 i 5, referents a la Salut i el Benestar i a la Igualtat de Gènere. Vam complementar el treball de síntesi amb una sortida al Canal Olímpic per practicar caiac en parelles i pàdel surf de manera grupal i vam acabar assistint al Museu Olímpic i fent una gimcana al voltant de l’Estadi Olímpic de Montjuïc. Finalment, vam dissenyar i organitzar la celebració de les Olimpíades de Dominiques Vallirana.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és 51998363-c3d5-414e-956d-27b99a6c3ddd-1024x768.jpg

2n d’ESO:

El Crèdit de Síntesi de 2n d’ESO tractava de “Possar Bonica la Plaça Sant Doménec”.

El treball va començar amb la visita al jardí botànic de Blanes per estudiar quin tipus de plantes eren millor per aquest espai, la creació d’un herbari amb el detall i les característiques de cada planta, la generació de codis QR on poder consultar aquesta informació, l’elaboració d’un pressupost, l’estudi de com preparar i plantar en un terreny, la creació de cartells i infografies per conscienciar a tothom de la cura d’aquest espai… I ha finalitzat amb la plantació de flors i arbustos que han donat un altre aspecte a la plaça de l’escola.

Us adjuntem el site escollit per tota la classe on està tot el treball realitzat i la proposta a l’Ajuntament de Vallirana per acabar de posar bonica la Plaça Sant Domènec.

https://sites.google.com/dominiquesvallirana.com/treball-de-sintesis/posam-bonica

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és plantes-alumnes-2.jpg

3r d’ESO:

Els alumnes de 3r d’ESO s’han volgut sumar a aconseguir els propòsits de l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible marcada per l’Assamblea de les Nacions Unides.

En aquest cas, han volgut aconseguir una escola més compromesa amb el medi ambient i és per això que durant la setmana del Treball de Síntesi s’han dedicat a transformar l’escola donant una segona vida a objectes del nostre entorn. D’aquí el nom del seu treball de Síntesi “Transformers”

Aquí us deixem un documental on expliquen com a sigut la seva setmana i com han aconseguit reciclar, reduir i reutilitzar.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website