map-marker

Pl. Sant Domènec, 1 - 08759 Vallirana

telephone

93 683 28 46

envelope

secretaria@dominiquesvallirana.com

pointer-up

EDUCAMOS

Som compromís, sensibilització i prevenció: #AquíProuBullying

Som compromís, sensibilització i prevenció: #AquíProuBullying

Continuen les dinàmiques de grup, les sessions de tutoria personalitzada i grupal per afrontar la prevenció davant l’assetjament escolar. Un curs més, l’escola centra les activitats de cohesió en el foment de les actituds sensibles davant la diversitat per tal de fomentar espais lliures de bullying.

El programa #AquíProuBullying, del Departament d’Educació, es va implementar a l’escola amb un objectiu molt clar: desenvolupar activitats i formacions de sensibilització i de prevenció, a banda de l’aplicació d’un protocol, exhaustiu i rigorós davant la possibilitat d’un assetjament escolar. 

Durant aquest segon trimestre, han tornat les activitats grupals de sensibilització i de cohesió de grup, a més dels test per identificar possibles o potencials actituds pertorbadores de la convivència i del benestar emocional de l’alumnat. Accions que se sumen a les tutories personalitzades, que són un dels eixos de l’atenció a l’alumne i les famílies. 

Sumem estratègies per a l’abordatge en els grups classe i amb les famílies, per tal d’establir també canals d’identificació de casos i concretem els mecanismes per a la seva detecció i una prevenció continuada. 

En la pràctica, el programa ens permet empoderar l’alumnat en el treball del seu estat emocional com a clau per al seu èxit escolar, tant personal com acadèmic. 

Entre les activitats realitzades, s’han programat dinàmiques de grup, reflexions entorn experiències viscudes a través de documentals i exposicions diverses, a més d’una jornada dedicada a la cohesió de grup, que es va viure de forma reflexiva, però també lúdica i molt divertida. 

El programa tindrà continuïtat, amb diferents sessions durant el tercer trimestre i les conclusions de les jornades serviran de treball per a les tutories dels diferents cursos. 

CreaEscola Quality Certificate for Education Website