map-marker

Pl. Sant Domènec, 1 - 08759 Vallirana

telephone

93 683 28 46

envelope

secretaria@dominiquesvallirana.com

pointer-up

EDUCAMOS

Els equips d’Innovació i de Comunicació comparteixen experiències i aprenentatge

Des de la Fundació Dominiques de l’Ensenyament es fomenten les trobades dels equips de treball. En el primer trimestre d’aquest curs, els equips d’Innovació Pedagògica per un costat, i de Comunicació, per un altre, s’han reunit per avançar en la formació i al mateix temps intercanviar experiències de forma cooperativa.

Créixer plegats (#creixemplegats) és un dels eixos del projecte educatiu del centre, que suposa la incorporació de noves eines del pensament i del treball cooperatiu en l’ensenyament. En les trobades de l’Equip d’Innovació –transformació educativa– es concreten els objectius, les estratègies i les tècniques d’avaluació per competències que es treballen en el currículum escolar, amb la finalitat de garantir un aprenentatge qualitativament més corresponsable amb els resultats. Una pas endavant per assolir el perfil de l’alumne –autònom, compromès, crític, creatiu i conscient– a partir de les activitats a l’aula, d’acord amb els continguts de cada competència i matèria. 

De la reflexió i de l’intercanvi d’experiències, entre les set escoles que formen part de la Fundació, s’avança en la innovació, de la mà del pedagog Javier Bahón, amb el convenciment que la cultura del pensament proporciona un aprenentatge integral, en què el desenvolupament personal i social de l’alumnat és clau. 

Per un altre costat, en la trobada dels equips de Comunicació de la Fundació es van fixar les línies de treball conjunt per transmetre la importància de la tasca educativa de la qual l’alumnat, les famílies i l’escola són un eix fonamental d’interacció. 

Caleruega: sota el mateix estel 

Periòdicament, des de la Fundació Dominiques de l’Ensenyament es promouen trobades de reflexió conjunta i de formació entre membres de la comunitat educativa de totes les escoles. Enguany, la trobada a Caleguera, amb el lema “Sota la mateixa estrella”, ha permès aprofundir en la missió del conjunt d’escoles de la Fundació; una missió que es concreta en el diàleg. 

Un diàleg entre l’ensenyament i l’aprenentatge; un diàleg de proximitat i alhora innovador en què la constància i l’orientació als alumnes condueix al desplegament de totes les seves competències i capacitats.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website