map-marker

Pl. Sant Domènec, 1 - 08759 Vallirana

telephone

93 683 28 46

envelope

secretaria@dominiquesvallirana.com

pointer-up

EDUCAMOS

El programa ‘Look Inside’, més enllà de l’escola

Dominiques Vallirana participa en l’acte del 25è aniversari del Grup de Recerca en Orientació Pedagògica de la Universitat de Barcelona, amb el programa ‘Look Inside’

El programa Look Inside de Dominiques Vallirana, i altres escoles de la Fundació, té com a objectiu el desenvolupament de la gestió de les emocions i la seva integració en l’aprenentatge. 

El Grup de Recerca en Orientació Pedagògica (GROP) de la Universitat de Barcelona va celebrar el seu 25è aniversari el passat mes de novembre. En l’acte, l’experiència del programa Look Inside de Dominiques Vallirana va ser la base per a l’exposició d’un model d’escola que té com a repte ser emocionalment competent. 

Sota el lema “Reptes per a una escola emocionalment competent”, el GROP va convocar professionals del món de l’educació, persones i famílies de la comunitat educativa per commemorar els seus 25 anys de recerca en orientació i innovació pedagògica. 

L’educació emocional és un dels puntals del GROP, i des dels inicis del projecte per a la seva inserció a les escoles, Dominiques Vallirana ha estat un puntal. El treball de les emocions que es realitza amb l’alumnat, a Infantil, Primària i Secundària, posant èmfasi en el desenvolupament de la gestió de les emocions, és un dels pilars del projecte que s’ha estés a d’altres centres de la Fundació. 

Les dinàmiques escolars que promouen l’aprofundiment en la gestió de les emocions formen part d’un programa evolutiu i conscient, que reconeix en l’infant i el jove cada una de les etapes del seu creixement personal i social. A la vegada, la posada en comú de les emocions, la gestió individualitzada i grupal, són eines de sociabilitat que fomenten l’empatia, la solidaritat i l’èxit –tant grupal com individual– del grup. 

En l’acte, hi va participar Laia Mestres, mentora del programa Look Inside, que des de 2018/19 forma part del projecte educatiu de Dominiques Vallirana. 

“Un acte de valentia i de fe profunda en el paper que les escoles tenen dins la societat”

Per un altre costat, Laia Mestres va presentar el llibre “Escuelas emocionalmente competentes. Cómo fomentar el desarrollo emocional de la comunidad educativa” el passat 23 de novembre a la Casa del Libro de Barcelona. En l’acte hi va participar Ana Fernández, directora de Dominiques Vallirana, escola pionera en la implementació del projecte d’educació emocional Look Inside. 

Tant en el llibre com en l’acte, Mestres va resumir la importància de l’educació emocional en relació amb la societat, com “un acte de valentia i de fe profunda en el paper que les escoles tenen dins la societat”, perquè és des d’aquesta perspectiva que “aquesta experiència dota de sentit la idea que ens podem erigir com a veritables motors de canvi personal, local i global”. Uns objectius que es recullen en el projecte educatiu de Dominiques Vallirana, en el perfil d’un alumnat autònom, conscient, crític, creatiu i compromès amb el seu creixement acadèmic i també personal i social. 

CreaEscola Quality Certificate for Education Website