• COL·LEGI VERGE DEL ROSER

 • FEM ESCOLA

 • 1
 • 2

 

La missió, visió i valors són com la carta de presentació d’una organització, també de la nostra.

 • En el seu dia vam definir la MISSIÓ, i en el seu dia la vam actualitzar. Tots i cadascú dels que treballem a l’escola hauríem de ser capaços de definir-la. Tan senzill com EDUCAR EVANGELITZANT segons el Caràcter Propi DEIC.
 • També hem anat dibuixant la nostra VISIÓ, com a Fundació. Una visió que dia rere dia anem fent realitat en les nostres escoles,en els nostres equips, en les nostres aules.

La Fundació, a través de tots els seus col•legis, vol ser reconeguda a la societat com a conjunt de centres concertats que ofereix un servei educatiu de qualitat.

Per això vol i treballa perquè les seves escoles siguin…

 1. Centres que ofereixen una educació en valors per als alumnes del segle XXI (educació emocional, social, espiritual…) perquè aprenguin a ser, aprenguin a aprendre, aprenguin a conviure.
 2. Centres que estableixen plans de millora dels resultats acadèmics.
 3. Centres gestionats des del model EFQM i amb un compromís de millora continuada.
 4. Centres amb un caràcter innovador pedagògicament i metodològicament (treball per projectes, treball cooperatiu…).
 5. Centres multilingües.
 6. Centres actualitzats tecnològicament.
 7. Centres amb futur: amb implicació en el projecte educatiu dominicà, sostenibles econòmicament, amb bon número d’alumnes.
 8. Tot això serà possible des de la missió compartida i l’actualització de l’equip docent, així com des de la comunicació i participació de les famílies. Tots junts farem visible l’escola del segle XXI.

I ara és el moment de presentar els VALORS: de presentar-los per adonar-nos si com organització en som reflex, i en quina mesura; de presentar-los per compartir significat; de presentar-los per fer més forta la nostra cultura de Fundació.

VALORS

Els valors en els que eduquem estan recollits en el Caràcter Propi. Aquest apartat fa referència als valors de l’organització a l’hora de complir la missió i portar a terme la visió.

 1. Implicació i compromís amb la missió
 2. Donar resposta a les necessitats i expectatives de tots els grups d’interès (Congregació-Fundació-famílies-professors-alumnes)
 3. Millora professional continua i adaptació al canvi
 4. Treball en equip
 5. Respecte a totes les persones
 6. Estil organitzatiu i de convivència que expressi el seu caràcter dominicà

VALORS DE L’ORGANITZACIÓ

i de cadascú de nosaltres en primera persona

1. Implicació i compromís amb la MISSIÓ
Per ser creïbles, per fer creïble el projecte de la Fundació;
perquè en nosaltres vegin un projecte de futur i amb futur;
perquè és des de la identitat que construïm i ens projectem;
perquè el personal, a tots els nivells, és l'essència de l'organització i el seu compromís permet assolir els objectius personals i institucionals de manera equilibrada;
perquè aquí es fa present un tret del nostre carisma: la predicació.
La missió, la raó de ser és educar evangelitzant. Oferir una educació integral, una educació inspirada en l'evangeli i en els valors dominicans. És l'essència expressada en el Caràcter Propi de la Congregació DEIC. Tot això es concreta en:
 • Actuar a favor de la missió i dels objectius de la Fundació.
 • Acceptar la pròpia responsabilitat, prendre decisions i ajustar les prioritats a les necessitats de l'organització. Cooperar amb els altres en la consecució dels objectius organitzatius.
 • Actuar públicament per adaptar-se al Caràcter Propi. Integrar, involucrar-se i il•lusionar-se amb el projecte de la FEDE.

 

2. Donar resposta a les necessitats i expectatives de tots els grups d’interès
Perquè la nostra Fundació està creada amb la finalitat de donar continuïtat a la tasca educativa de la Dominiques. I com a tal té una raó de ser: la persona, els grups d'interès.
Per això, la nostra ment i el nostre cor, els nostres oïdes i els nostres braços oberts per acollir, compartir, buscar junts ..., per comprendre les seves necessitats i expectatives i anticipar-nos a elles, per a ser expressió d'esperança.
Perquè volem ser una resposta vàlida construint dia a dia l'escola del segle XXI
Perquè des d'aquí anem dibuixant i concretant la nostra visió.
Els nostres grups d'interès són:
 • La Congregació de Dominiques, en tant que amb ella tenim un conveni de col•laboració, en tant que és qui ens renova l'usdefruit en què tenim els edificis.
 • FEDE
 • Clients: Alumnes i Famílies.
 • Professors
 • Administració Pública (Educació, ajuntaments, Hisenda, etc.)I perquè sigui possible el que hem dit abans necessitem:

3. Millora professional continua i adaptació al canvi
Una Fundació amb educadors identificats amb la seva tasca i missió, i per això amb inquietud per la innovació i renovació metodològica; Una Fundació amb educadors oberts al canvi i disposats a buscar el millor per als alumnes i per al centre, per a les famílies que avui vénen als nostres centres i posen la seva confiança en nosaltres.
Millora professional que és també millora personal, descobrint/conreant els nostres talents i oportunitats.
La societat canvia i nosaltres hem de canviar. Aquí està la nostra força i el nostre valor.
Professionals que tenen les competències exigides per la FEDE i que permeten l'adaptació al canvi, des d'una visió innovadora de la tasca d'educar en cada moment històric.

 

4. Treball en equip
Perquè volem que tots sentin el projecte de la Fundació / la missió com a seva.
Perquè així va creixent la coresponsabilitat, la implicació i el compromís de tots.
Perquè així anem descobrint els nostres punts forts.
Perquè així ajudem a cadascun a treure el millor de si mateix
Perquè així es fa present un tret del nostre carisma: la fraternitat.
Implica la col•laboració i cooperació amb les altres persones de la FEDE, evitant els individualismes. Significa dur a terme conductes positives, compartir informació, comunicar-se i tenir en consideració als altres i el seu treball per aconseguir un objectiu comú.

 

5. Respecte a totes les persones
Perquè ens sabem i sentim persones estimades, i en la nostra diferència, en la nostra diversitat hi ha la riquesa.
Perquè sabem de la dignitat de cada persona.
Perquè a les escoles de la nostra Fundació tots hi caben, tots som importants, tots tenen un lloc.
Perquè aquesta és l'escola que dia a dia volem construir: una escola que té en compte tota la persona i a totes les persones, una escola profundament humana.
Respecte a totes les persones de l'organització.
Respecte actiu que busca la millora contínua de manera personal i col•lectiva.
Respecte perquè la diversitat, la diferència, es reconeix com un valor i en els nostres equips de treball existeix aquesta diversitat.

 

6. Estil organitzatiu i de convivència que expressi el seu caràcter dominicà
Que passa per liderar amb visió, inspiració i integritat.
Que passa per la valoració de l'altre, per la delegació i la corresponsabilitat, per aprendre els uns dels altres, per la importància del diàleg, per la recerca conjunta de la veritat.
Que passa per crear el sentit de família, per estrènyer els llaços per fer més fort, més de tots el projecte de la Fundació.
Que passa per construir una escola d'amistat en la qual els alumnes se sentin estimats, acompanyats, on se’ls ajuda a anar-se configurant com a persones justes, valentes, amb criteri...
Que passa per conrear la mirada, i anar descobrint que el món sencer és teologia per a nosaltres, perquè el nostre Déu és un Déu-Amor, un Déu company de camí, un Déu que es fa rostre.

Image Map

 

 

 

 

 

 

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació.

En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies.

Accepte